Körömgomba kezelés

Körömgomba kezelése Nd-Yag lézerrel

Szükségem lehet-e lézeres körömgomba kezelésre?
A körömgomba népbetegségnek tekinthető. Tünetek lehetnek a körmök megvastagodása, föltöredezése, elszíneződése. A körömgomba nem gyógyul meg magától. Kezelés nélkül egészséges körmöket és bőrt is megfertőzhet, kaput nyithat más kórokozók számára is. A helyi kezelés az esetek nagy részében nem kielégítő. A betegek gyakran idegenkednek a hónapokig tartó, nem kis költséggel járó gyógyszeres kezeléstől vagy a gyógyszeres kezelés más betegség miatt nem kivitelezhető. Ilyenkor a körömgomba eltávolításának a legújabb és leghatékonyabb módja a lézeres kezelés. A kezelést minden esetben orvosi diagnózis előzi meg.

Hogyan történik a lézeres körömgomba kezelés?
A kezelés során a körömre lőtt lézernyaláb behatol a körömbe, 50- 60 Celsius fokra emeli a hőmérsékletet, elpusztítja a körömlemezekbe beágyazódott gombákat. Az orvos a lézer fejet gyors, rövid mozdulatokkal mozgatja az érintett terület fölött. A köröm fertőtlenítése után az első alkalommal a körmöt lecsiszoljuk. A kezelés néhány percig tart, a napi tevékenység időkiesés nélkül folytatható.

Mikor látható lábkörmeimen a javulás?
A lábkörmök a természetes növekedés révén általában 6-9 hónap alatt cserélődnek, ezért a teljes gyógyulási idő is ennyi türelmet igényel. A kezelt köröm állapotától függően 2-3 hónapon belül válik láthatóvá, ahogy az új köröm fölváltja a régit. Kézkörmök esetén ez rövidebb idő.

Mennyi időt vesz igénybe a körömgomba kezelés?
Általában 4 hetente végezzük a kezelést 5-7 alkalommal, de ez a kezelt köröm állapotának megfelelően változhat.

Fáj-e a lézeres körömgomba kezelés?
A páciens a kezelés során meleget érez, a hőmérséklet emelkedése diszkomfort érzést okozhat, mely a kezelés után percek alatt megszűnik.

Hogyan készüljünk a kezelésre:
A körmök lakk és díszítés mentesek legyenek. Segítséget jelent vastag körömnél a megelőzően végzett pedikűr.