Fénykezelések

KOZMETOLÓGIA – Új orvosesztétikai villanófény-kezelések

IPL kezelés rádiófrekvenciás megerősítéssel, a hatékony kezelésekért: bőrfiatalításra, rosacea kezelésére, pigment foltok eltávolítására és az arc szőrtelenítésére használjuk.

Az IPL (Intense Pulse Light) nagy energiasűrűségű, villanásokban leadott, szórt fénysugárzást jelent.

A készülék jellemzői: orvosi célokra továbbfejlesztett IPL berendezés, mely a magas munka-energiaszint és a személyreszabott, kifinomult beállítási lehetőségek miatt hatékonyabb és biztonságosabb jelenleg is működő elődeinél.

Működése: Zafírszűrők segítségével célzottan kiválasztjuk a kezelendő bőrhibának megfelelő fénynyalábot. A nemkívánatos bőrelváltozásokban a fény elnyelődik és hővé alakulva elroncsolja azokat.


Milyen kezelések végezhetők villanófénnyel?

Szőrtelenítés véglegesen
A fényt a szőrszál pigmentje nyeli el, majd a szőrszál kanócként a tüszőjébe vezeti. Az itt keletkezett hő a tüszőt elpusztítja. Szőrtelenítés bármely testtájon végezhető.
Hány kezelés szükséges?
Mivel a szőrszál életútjának csak a növekvő, fiatal korszakában kötődik stabilan a tüszőhöz, így csak ebben az időszakban képes a fényt a tüszőig vezetni. Ez a magyarázata annak, hogy többszöri kezelés szükséges és hogy a kezelések száma testtájaktól és a szőrzet minőségétől is függ. Hozzávetőlegesen 3-6 kezelést végzünk 4-8 hetente.
Hogyan készüljünk fel a kezelésre?
A szőrzetet ne gyantázzuk, csipeszeljük (mert megszakad az összeköttetés a tüszővel). A kezelés előtt egy hónappal már csak borotváljuk. A kezeléshez kb 2 mm-es borostaméret az optimális. (3-4 nappal a kezelés előtt borotválkozzon) Szolárium, napozás, önbarnító-krémezés 3 héttel a kezelés előtt történhet.

Pigmentfoltok: öregségi, máj- és napfoltok
A zafírkristállyal kiválasztott fénynyaláb a foltokban  lévő barna pigmentben, a melaninban nyelődik el. A pigment elroncsolódik, majd a szervezet eltakarítja azt. Általában 3-6 kezelés szükséges 2-3 hetente. A pigment felszívódása kb. 4-6 hó lehet.

Értágulatok, rosacea, apró seprűvénák eltávolítása
A fény a vérfestékben, a hemoglobinban nyelődik el, a kis érfalak összetapadnak, majd később felszívódnak. 3-6 kezelés várható 2 hetente.


Bőrfiatalítás, ránctalanítás

A kiválasztott fény ilyenkor a bőr mélyebben lévő irharétegében nyelődik el, ahol a bőr rugalmasságát adó kollagén és elasztikus rostok termelődését fokozza. Így a bőr kisimul, az apróbb ráncok eltűnnek. Ilyenkor a fény olyan mélységben működik, ahol krémekkel már nem érhetünk el megfelelő hatást. A kezelés átlagosan 2-3 hetente 3-5 alkalommal ismétlődik. Eredménye 3-4 hét múlva már látható: a bőr feszesebb, fiatalabb lesz. Optimális eredmény kb. 4-5 hónap múlva várható.

Akne (pattanásos bőr), szőrtüsző gyulladás kezelése

A fény a gyulladt területeken lévő baktériumokat pusztítja el, így a gyulladás megszűnik, a pattanások felszívódnak. Általában heti 1-2 kezelés 3-4 hétig javasolt.

 

 

Hogyan készüljünk fel a kezelésre?
3-4 héttel előtte napfény, szolárium kerülése javasolt. (Napozás a kezelések idején sem kívánatos.) Ne használjon önbarnító krémet 2 hétig a kezelés előtt. A kezelendő felületen ne történjen mélyhámlasztás vagy szőkítés. A kezelés előtt parfüm használata kerülendő.

Mi a teendő kezelés után?
Közvetlenül a kezelés után szükség esetén vizes borogatás. Óvja a bőrt az UV sugárzástól, kerülje az önbarnító, fehérítő krémeket kb. 2 hétig.
1 hétig ne alkalmazzon:

-forró fürdőt,
-szaunát,
-hámlasztást,
-bőrradírozást.

Mikor nem végezhető el a kezelés?

 • Terhesség, szoptatás alatt nem javasolt
 • Lázas állapot idején
 • Epilepszia, cukorbetegség (nem kellően beállított), daganatos betegségek, kemoterápia esetén
 • Autoimmun betegségek, aktív bőrbetegségeknél
 • Keloid (hegesedési) hajlamnál
 • Vírusos (herpesz) és egyéb fertőző bőrbetegségek idején
 • Fokozott fényérzékenység vagy fényérzékenyítő gyógyszerek szedése idején
 • A kezelés előtt 3 héten belül barnított, napoztatott, szoláriumozott bőrnél
 • Tetoválás vagy annak eltávolítása után
 • Fehér vagy ősz szőrzet esetén
 • Bármikor, ha a kezelést végző a páciens egészségét, biztonságát veszélyeztető körülményt észlel